PRAKTISK

Kost og ernæring

I Løvspring har vi en sund og varieret kost igennem hele dagen og i løbet af ugen. Der er ansat en ernæringsassistent i børnehaven og en køkkenassistent i vuggestuen. Køkkenpersonalet i Løvspring står for frisk bagværk og har et tæt samarbejde med højskolens køkken som tilbereder vores frokost.

Ved alle vores måltider er det en stor værdi, at børnene inddrages så meget som muligt.

Vores råvarer er primært danske og derudover er alt vores mælk, smør, meltyper og morgenmadsprodukter økologiske.

Morgenmad: kl. 6.30-7.30
Består af havregrød, havregryn, musli, frugt, A-38(nogle gange) og så bruger vi rosiner i stedet for sukker.

Formiddagsmad: kl. 08.30-9.00
Består af hjemmebagte boller/brød + frugt/grønt.

Frokost: kl. 10.30 i vuggestuen og kl. 11.00/11.30 i børnehaven.
Består både af varm mad og madpakker med hjemmebagt rugbrød afhængig af hvilken ugedag børnegruppen har. Der er grønt til alle frokostmåltiderne.

Eftermiddagsmad: kl. 13.30-14.30 i vuggestuen og kl. 13.30-14.00 i børnehaven.
Her serveres hjemmebagt bagværk som boller og franskbrød med pålæg og frugt/grønt til.

Sen eftermiddagsmad: kl. 16.15
Som ofte består af knækbrød, rugbrød og frugt/grønt.

Til fødselsdagsfejringer har vi hjemmebagte chokoladeboller og frugt.
Ved særlige lejligheder bager vi pebernødder(december), luciabrød(december) og hotdogs(f.eks. til landskampe).
Den aktuelle madplanen kan ses i vuggestuens og børnehavens køkken, samt hver mandag på vores interne platform Famly.