LØVSPRING

Pædagogik

Marte Meo - vores fundament

Marte Meo er en pædagogisk teori og metode udviklet af Maria Aarts, som fokuserer på at styrke samspillet mellem voksne og børn. Metoden bygger på principper om anerkendelse, positiv kommunikation og udviklingsstøttende interaktioner.
I Løvspring anvendes Marte Meo til at skabe trygge og stimulerende miljøer, hvor børnene kan udvikle sig optimalt. Pædagogerne bruger videooptagelser af dagligdags situationer til at analysere og forbedre deres interaktion med børnene. Dette hjælper dem med at se, hvordan deres kommunikation kan styrke børnenes selvværd, sociale færdigheder og læringslyst.

Løvspring prioriterer et tæt samarbejde med forældrene, hvor de også inddrager Marte Meo-principperne for at skabe en sammenhængende og støttende opvækst for børnene både i institutionen og hjemme.

I følgende dokument har vi samlet mere information omkring hvordan vi bruger Marte Meo metoden

Download pdf

Topi

Løvspring arbejder pædagogisk med TOPI, tidlig opsporing og indsats, som Viborg kommune har gjort lovpligtigt i de offentlige insitutioner i 2012.

Vi har valgt at følge trop og vurderer, at det er en rigtig god måde at gøre alle overgange bløde og mest hensigtsmæssige for hvert enkelt barn. Det kan være i forbindelse med overgang fra dagpleje/vuggestue til børnehave, fra børnehave til skole og ved flytning til anden institution, hvor Trivselsskemaet er et godt fagligt redskab til dialog med de kommende pædagoger, som skal overtage barnet og være ansvarlig for barnets videre trivsel og udvikling.

På den måde vil overgangen være opdateret på et fagligt pædagogisk niveau hele tiden, da alle børn i Løvspring to gange årligt, i marts og oktober, bliver arbejdet pædagogisk igennem ved TOPI’s Trivselsskema.

Læs mere hos Viborg Kommune

Tras

TRAS er tidlig registrering af sprogudvikling, som er bestående af et skema til vurdering af sprogudvikling hos børn.

I Løvspring vil I som forældre opleve, at vi har et TRAS skema med til forældresamtalen og ud fra denne også tager udgangspunkt i jeres barn.
Tidligere var TRAS lovpligtigt og skulle udføres på alle børn, i dag er det for de udsætte børn. Løvspring gør det på alle børn inden forældresamtalen, da det giver en god pædagogsik vurdering af barnets udviklingstrin.

Trasmo

TrasMo har det formål at fremme tidlig målrettet indsats og anvendes i forhold til at få et struktureret og håndgribeligt indblik i barnets motorisk udvikling. TrasMoen udarbejdes som TRASen af personalet i forbindelse med forældresamtaler, og anvendes som et supplement til indblik i barnets alsidige trivsel og udvikling. Hvortil den har et særligt fokus på barnets leg, motoriske udvikling, personlige og daglige færdigheder samt déts regulering af sansestimulering.